Да се съмняваме в себе си е една от най-големите трудности, с която

...
Да се съмняваме в себе си е една от най-големите трудности, с която
Коментари Харесай

12 съвета, с които да започнем редовни сутрешни тренировки

Да се съмняваме в себе си е една от най-големите трудности, с която се срещаме преди всяко ново начинание.

Ако един път успеете да превърнете упражненията си в рутина, да продължите да ги вършиме е много по-лесна задача.

За да превърнете тренировките в табиет е належащо да си поставяте краткосрочни цели, да си откриете приятни извършения.

Често се случва хората да се отхвърлят от ежедневните си тренировки, тъй като не им остава време или се усещат прекомерно изтощени в края на работния ден. Въпреки че в Европа постоянно съумяваме да вмъкнем придвижването в всекидневието си - като вървим или караме колело до работното си място, не е ненужно да се запасим с някой и различен съвет за моментите, в които това стане мъчно или с цел да помогнем на тези от нас, на които ходенето не им е задоволително.

How to build new habits and create big wins.

The One-in-a-Row Principle:
— Sahil Bloom (@SahilBloom)
 

Мотивация

Едва ли има някой, който да не е чувал, най-малко един път до момента, за изгодите от ежедневните тренировки както върху физическото, по този начин и върху прочувственото ни положение: вършат ни по-силни; енергизират; предотвратяват диабет, сърдечни болести и деменция; отстраняват признаците на меланхолия и тревожност; усъвършенстват съня, способността да се фокусираме и продуктивността. Едва ли са ни нужни повече аргументи с цел да стартираме да спортуваме, само че пък евентуално е добре да открием повече способи да превърнем тренировките в табиет.

Разбира се, има доста спънки пред нас когато желаеме да изградим нови навици, като един от първите е самото започване. Затова ви предлагаме 12 съвета по какъв начин да превърнете тренировките в неделима част от вашето всекидневие, въодушевени от експерта по образуване на привички Джеймс Клиър, както и от главните правила за създаване на привички.

Ето и 12-те съвета

1. Поставете си лесни, краткосрочни цели. Започнете с 10мин. извършения дневно. Проучване, оповестено в журнала на Американската здравна асоциация, демонстрира, че даже минималната физическа интензивност може да избави живота ви, изключително в случай че сте над 40.

2. Изберете такива извършения, които да са ви приятни. Ето и няколко оферти: разходки навън; каране на колело, танцуване вкъщи; повдигане на тежести; кикбокс. Ако ви е скучно да вървите, може да си пуснете да слушате подкаст до момента в който ходите.

3. Награждавайте се всеки ден, в който извършите задачата си, най-малко през първата седмица. Това е едно от главните правила при построяването на привички. Всяко деяние, което бъде възнаградено има по-голям късмет да бъде повторено. Изберете здравословна и безвредна премия. Това може да е както потупване по рамото, по този начин и парче черен шоколад. След първата седмица можете да увеличите задачата при, която да се възнаграждавате.

4. Помолете другар или колегата си да тренира с вас. Дори да ви съпровождат единствено от време на време, тяхното участие подкрепа е значима поддръжка в новото начинание.

5. Запишете се на тренировки, в случай че се чувствате по-добре в група. Има доста места, които оферират всевъзможен тип действия като йога, танци, бойни изкуства.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР